Do-in Yoga en Massage

Do-in Yoga is een eenvoudige en actieve vorm van oefeningen en massage gebaseerd op de oosterse geneeswijzen, het taoïstische gedachtegoed die de natuurlijke cycli van de natuur en het leven volgt. Do-in heeft zijn oorsprong in China, maar is ook beïnvloed door de Japanse Shiatsu (vingerdrukmassage op de meridianen/energiebanen door het lichaam).

Do-in stimuleert om naar je lichaam en geest te luisteren en bij je eigen grenzen te blijven. De strekkingen en massages werken in op de energiebanen. Hierdoor ontspannen spieren en raken goed doorbloed, zodat afvalstoffen beter worden afgevoerd. Do-in is gericht op herstel van evenwicht, behoud van gezondheid en het bevorderen van vitaliteit.

Do-in pas ik toe bij:
– Massages
– Yogalessen met strekkingen, ademhalingstechnieken, meditatie.

Do-in les geef ik in kleine groepen waardoor veel persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.

Ben je geïnteresseerd? Je eerste yogales is gratis! Stuur een e-mail naar info@shiatsumassagefriesland.nl of bel, whatsapp, naar telefoonnummer 06 12785433.

Hatha-Yoga is de oudste yogastijl..

Sjoukje heeft de Hatha-Yoga-Teachers opleiding gedaan in de ashram in India van Arhanta Yoga. Zij is geregistreerd als Yoga teacher bij “International Yoga Association”.

Hatha-Yoga is de oudste yogastijl en de basis waaruit andere yogastijlen zijn ontstaan. Ha betekent zon en staat voor de mannelijke energie, actie. Tha betekent maan en staat voor de vrouwelijke ontvankelijke energie.

Hatha-Yoga brengt balans in lichaam en geest, versterkt het lichaam en maakt je fit door middel van asanas (milde, stabiele lichamelijke oefeningen) gecombineerd met pranayama (ademhalingstechnieken en controle over de prana, vitale levensenergie) en ontspannings- en concentratietechnieken. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van Mudras (handhoudingen) en zingen of luisteren naar Mantra’s.

Hatha-Yoga is niet prestatiegericht en heeft niet de bedoeling het lichaam te forceren. Iedereen doet mee op zijn of haar niveau in een groep waarin iedereen gelijkwaardig is. Hierdoor is het geschikt voor iedereen, man of vrouw, jong of oud, stijf of lenig.

Hatha-Yoga wordt individueel en in groepslessen gegeven.

Neem voor verdere informatie gerust contact op.

Yin Yoga

Yin yoga is een heel rustige vorm van yoga met een intensieve werking. Yin Yoga richt zich op de dieper gelegen, stuggere weefsels (die yin zijn) zoals banden, pezen, bindweefsel en gewrichten.
Dit in tegenstelling tot de meeste andere yogavormen, die yang zijn, en zich vooral richten op het versoepelen en versterken van het spierweefsel.

De Yin houdingen worden 3 tot 5 minuten volgehouden. Bij Yin Yoga blijf je langer in de houding zitten, liggen en soms staan dan andere yoga vormen waardoor je meer tijd hebt om je aan de houding, zwaartekracht en ademhaling over te geven. Yin yoga geeft je daardoor de ruimte om meer je lichaam en geest te ervaren en ook om te ontspannen.

Yin lessen geef ik in kleine groepen waardoor veel persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.

Ben je geïnteresseerd? Je eerste yogales is gratis! Stuur een e-mail naar info@shiatsumassagefriesland.nl of bel, whatsapp, naar telefoonnummer 06 12785433.